group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

23 Nov 2019 Johan van der Hoek

De vorige trip die ik deed met de Europa ging van zuid, Kaapstad, naar noord, Ascencion Island.

Deze is een vervolg op mijn eerste 2 reizen met de Europa en maak net als de eerste 2 deel uit van Europa's lange reis naar het zuiden, zit deze trip erop dan heb ik alleen nog de eerste ettape te gaan, namelijk Nederland/Portugal, om deze gehele reis, in gedeelten, afgelegd te hebben.

 Deze reis verrast ons door het mooie weer, op een enkel dagdeel na, volop zon en een hele mooie sterren hemels met de melkweg en de magelhaan wolken zichtbaar evenals meerdere vallende sterren.

 Een keer s'nachts bezoek gehad van dolfijnen die goed tezien waren met hun fluoriseerende zog.

Overdag, als het een beetje waait veel vogels met Engelse namen waarvan ik alleen de albatros kan onthouden, en ook die zijn er in verschillende soorten.

 Ook leuk om te zien zijn de pinguins, ik wist niet dat je die, drijvend op het water, zover, 30 Km uit de kust, tegen kon komen.

 Op een dag klonk de kreet, dolfijnen, eerst zagen we er een paar die ons met speels gemak inhaalden, ons nieuwsgierig bekeken, wat trucs uithaalden en weer verder zwommen.

 

Die paar bleken de eerste te zijn van een groep van een paar honderd dolfijnen die ons in een lang gerekt lint aan beide zijden passeerden, een genot om naar te kijken.

 

Onder tussen worden we door onze gidsen al een beetje, door middel van lezingen, mee genomen naar de Falklands, de verwachting is dat we er maandag aankomen, wij kijken ernaar uit.

Geschreven door:
Johan van der Hoek | Voyage crew

Comment on this article