group mail play plus user camera comment close arrow-down

Oceaanoversteek van Zuid-Afrika naar Europa

Na 2 jaar over de wereld gezworven te hebben zal de EUROPA terugkeren naar haar Europa. Deze reis, de oceaan oversteek van Kaapstad naar de Azoren is een lange zeereis over de Atlantische Oceaan die zich perfect leent voor het vergaren van onvergetelijke herinneringen en kennis. Daarnaast biedt het een mogelijkheid om enkele mooie afgelegen eilanden te bezoeken. Aansluitend zal de EUROPA verder varen naar Stavanger in Noorwegen.

Mijlen en mijlen van sprankelend water, kleurige bergen en eilanden in de verte. Een lucht vol met prachtige wolkpatronen en zonnestralen gedurende de dag, en vol met sterren ’s nachts.

Raphael Houde Belle-Isle

Tall Ship Races

Elk jaar worden er Tall Ship Races gevaren langs verschillende havens in Europa en vaak ook nog op andere plekken ter wereld. Afgelopen zomer (2017) was de EUROPA te gast bij de Tall Ship Rendez Vous in Noord-America en Canada en de Race van Boston naar Charlottetown. Hoewel het een fantastische zomer was zijn we blij dat we in 2018 weer in Europese wateren varen en we kunnen niet wachten om de andere Tall Ships weer te ontmoeten. We zullen hen zien in de Noorse haven Stavanger, waarna we tijdens de Sail Out vertrekken naar Harlingen in Nederland.

Mankind could take an example from the ocean and all its currents. Wouldn’t it be nice if we could surrender to a wave of warmth between people? That we would not withdraw from a honest spreading of warmth amongst ourselves. A warm and open attitude towards others is what the world needs now. Then eventually the cold undertow among humans will change for the better.

Joop van der Wal

Bark EUROPA Zomer Parade!

Deze zomer is Bark EUROPA eindelijk weer in Europa, zo zullen we aansluiten bij de Tall Ships Races in Stavanger en vanaf daar racen naar Harlingen. In Harlingen zullen we onderdeel zijn van de Sail activiteiten. Ook is er de mogelijkheid om bij onze Vrienden van EUROPA benefiet avond te zijn, metons de Sail Out te varen of zelfs een paar nachten aan boord te verblijven voor een zeilreisje van Harlingen naar Amsterdam. 

Er zijn een aantal mogelijkheden om onze prachtige dame te bekijken, dus bekijk ons programma snel!

Van Nederland naar Zuid-Amerika

De reis van Nederland naar Zuid-Amerika is opgedeeld in vier mooie zeiltochten. We beginnen de reis in onze thuishaven Scheveningen waarna we door het Engelse Kanaal naar Portugal varen. Vanaf Portugal beginnen de temperaturen steeds hoger op te lopen en komen we na twaalf dagen aan in het kleurrijke Tenerife. 

Na Tenerife gaan we ook nog naar de Afrikaanse Cabo Verde eilanden alvorens we de Atlantische Oceaan oversteken naar Montevideo in Uruguay. 

Antarctica seizoen 2018/2019

Vanaf november 2018 zal de EUROPA zich weer in het Antarctisch gebied begeven. We hebben drie fantastiche reizen op het programma staan. We zullen starten met een 39 daagse reis waarin we South Georgia en Antarctica zullen bezoeken en aansluitend twee 22-daagse expedities.

De 2019 Kaap tot Kaap reis kan geboekt worden op donderdag 14 juni 2019, vanaf 12:00 lokale tijd. 

  • Boekingsformulieren die wij voor deze datum en tijd ontvangen worden niet geaccepteerd, om iedereen een zo eerlijk mogelijke kans te geven.
  • Alleen compleet ingevulde boekingsformulieren met complete gezondheidsverklaringen zullen worden verwerkt. Als de paspoort informatie nog ontbreekt is dit geen probleem, we begrijpen dat voor velen deze informatie voor het begin van de reis nog zal veranderen.
  • Volledig ingevulde boekingsformulieren en gezondheidsverklaringen hebben voorrang op optie aanvragen. Als eerste zullen we de complete formulieren verwerken, en daarna doorgaan met die optie aanvragen.
  • Tweepersoonshutten zijn voorbehouden voor twee personen die samen boeken.

Aangezien we alle boekingen persoonlijk doornemen, vragen wij om uw geduld aangezien het iets langer dan normaal kan duren voordat u een bevestiging of factuur van ons ontvangt. Wij proberen iedereen met een week te kunnen vertellen of het gelukt is voor hen een plekje te reserveren.

Zoals gewoonlijk zullen we het seizoen afsluiten met een langere oceaan oversteek van Ushuaia naar Kaapstad. Tijdens deze laatste reis bezoeken we niet alleen Antarctica, maar zullen we ook naar South Georgia varen en proberen een bezoek te brengen aan Tristan da Cunha. 

We're under sail in the vast and unpredictable Southern Ocean in a 56m tall ship doing 7 knots heading towards South Georgia. And for the next 20 minutes - I was at the helm! This is what I came for. This is what it feels like to be really alive!

Sandy

Meer informatie